Elmoprint merkintälaitteet

Foliomerkintää kalvolle ja rasioille

A

Nopea

Jopa 400 leimaa minuutissa!

Siistiä leimaa

Merkintä värinauhalta ilman valuvia musteita.
g

Monipuolinen käyttö

Kaikkiin pakkauskoneisiin! Myös iäkkäisiin.

Elmoprint merkintälaitteet foliopainatuksella – kuumapainatus

Tiesitkö, että vaikka digitaalinen järjestelmä on kaikkialla jatkuvasti kasvava trendi, on se järjestelmä valitettavasti myös se haavoittuvin? Näin on myös pakkausmerkintäalalla. Se vanha kuumapainatus on nykyäänkin se luotettavin merkintämenetelmä.

Tanskalainen Elmoprint on yksi merkintälaitteiden edelläkävijä. Yritys on seurannut koko ajan alkuperäistä ideaansa: merkitä foliopainatuksella (kuumapainatuksella) päivämäärä- ja muut merkinnät vähittäispakkauksen kalvon pintaan. Elmoprintin jälkeen on tullut mustesuihkukirjoittimet, laserkirjoittimet, muut mustekirjottimet jne, mutta tämä menetelmä on edelleen kovassa käytössä sen selvälukuisuuden, sotkemattomuuden ja nopeuden takia. Foliopainatuksella painetaan tänään kirjapainoissa laatua vaativia kosmetiikkapakkauksia, käyntikortteja, kalliiden pullojen etikettejä jne… Siis laatua. Samaa jälkeä tekee Elmoprint merkintälaitteet elintarvikepakkauksiin. Siisti merkintä pakkauksessanne on käyntikorttinne maailmalle.

Monipuoliseen teollisuuskäyttöön

Elmoprint merkintälaitteita löytyy flowpackeihin, pysähtyviin pakkauskoneisiin, pussituskoneisiin, ratakoneisiin, syvävetokoneisiin, etikettikirjoittimien päälle jne. ja painopinta-aloja 20 x 30 mm koosta vaikka 100 mm x 500 mm saakka. Yhdellä pakkauskoneen vedolla voidaan merkitä kaikki sen vedon pakkaukset, esim. vaikka 4 x 2 syvävetopakkausta kerralla.
Laitteet on valmistettu pintakäsitellystä alumiinista ja ruostumattomasta teräksestä. Säätöjä kuten esim. lämpötilaa ja painoaikaa ohjataan sopivaksi ohjausyksikön säätönupeilla. Elmoprintit sopivat erittäin hyvin leipomoihin, makeistehtaisiin, makkaratehtaisiin, meijereihin ja pullottamoihin. Koneet voidaan asentaa leimaamaan sivuilta, päältä tai alhaalta.
Elmoprinttejä on pienikokoisia, siis ahtaisiin paikkoihin mahtuvia ja suurikokoisia linjojen päälle asennettavia kuumapainatusprinttereitä. Kaikki leimaavat pakkauskoneen tahdin mukaan joko ohjattuna epäkeskokytkimellä, releellä, lähestymiskytkimellä, fotocellillä, impulssilla pakkauskoneesta tms. Samana pysyvät tekstit (mm. osoite, logo, jne) painetaan kiinteällä kuvalaatalla ja vaihdettavat tiedot (esim pvm eränr jne) numeropyörällä tai ladottavilla numerotangoilla. Elmoprinteillä merkitään myynti- ja pakkauspäivät, eränumerot, tuotekoodit, tuotenimet, tuoteselosteet, EAN-koodit jne ja samassa tekstissä voi olla erikorkuisia ja eri paksuisia tekstejä.

Merkintälaitteen toimintamekanismi

Elmoprint tehdasleimasimen toiminta perustuu pneumatiikkaan. Itse leimaus tapahtuu paineilmasylinterillä, kuten myös värinauhan siirtymä. Merkintä siirtyy tuotteen pakkaukseen leimanauhasta, jota toiselta puolelta painetaan lämmitetyllä kuvalaatalla (esim v.m.p.) pakkauskalvon pintaa vasten ja tuo merkintä liimautuu pysyvästi pakkauksen pintaan.

Elmoprint tuotemallit

Eri mallit eroavat toisistaan painopinta-alansa mukaan. Standardikoneet ovat M30, M40, M80, M100, M200 eli alkaen 20x 40mm pinta-alasta 200 x 200 mm pinta-alaan. Leimausnauha valitaan leimauksen koon mukaan. Ne alkavat 25 mm leveydestä ja jatkuvat aina 5 mm jaksoissa. Painoväreinä on musta ja valkoinen (varastovärit) sekä sininen, vihreä, keltainen, punainen.

Leimauslaitteen asennus

Koneita voidaan asentaa myös vanhoihin pakkauskoneisiin, jopa todella iäkkäisiinkin, joista meiltä löytyy asennusohjeet ja valokuvia. Itse asiassa näitä vanhoja toimivia koneita on markkinoilla vielä paljon ja Elmoprintit kalvomerkintäkoneet naputtavat niissä edelleenkin sitä viimeistä myyntipäivää. Foliopainatus Elmoprintillä on kestävää ja selvälukuista. Työympäristökään ei sotkeudu musteista, kun niitä ei käytetä, vaan käytetään kuumapainatusfoliota eli siistiä merkintänauhaa.

Mukautuu myös käsikäyttöiseksi pöytäkoneeksi

Elmoprinteistä voidaan asiakkaan toivomusten mukaan valmistaa myös käsikäyttöinen pöytäkone, jolla voidaan esimerkiksi pvm-leimata rasiat tai vaikkapa painaa blankot pakkausaihiot kultafoliolla ennen niiden siirtämistä pakkauskoneeseen.

Tuotekuvat

Elmoprint M200 foliopainokoneen toiminta

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Ota yhteyttä