Universal merkintälaitteet – varmuus, luotettavuus ja helppous

Teollisuuden pakkausmerkintään varmatoimiset merkintälaitteet, joilla teet kaikenlaiset merkinnät kalvolle, metallille puulle ja kartongille. Valikoimastamme löytyy niin linjastolle asennettavat merkintälaitteet kuin käsileimasimetkin.

Hinta

Valitsetko 600 EUR vai 150.000 EUR laitteen – samasta työstä!

Huoltovapaus

Valitsetko hammasharjapuhdistuksen vai odotatko huoltomiehen käyntiä?

g

Monipuolisuus

Voit siirtää hetkessä saman laitteen toimimaan toisella linjalla!

Kustannustehokkuus

Vältät tuotantokatkoja. Säästöt huikeita!

Toimii tauotta

“Ikiliikkuja”, joka toimii aina, kun linja etenee.

R

Made in USA

US patentoitu No 109764.

Merkintälaitteet teollisuuden käyttöön

Teollisuudelle on tarjolla lukuisia erilaisia merkintälaitteita. Hintaerotkin ovat valtavat. Merkintälaitteesta voi maksaa 2700 euroa tai jopa 100.000 euroa. Jo tuolla 2700 eurolla saat meiltä hienomekaanisen ja luotettavan Universal tehdasleimasimen, joka suoriutuu hyvin monesta merkintään liittyvästä toimesta.

Monipuolisesti toimiva printteri pakkauskalvolle

Universal merkintälaitteet ovat löytäneet paikkansa useissa eri toiminnoissa ja niillä on tehokkaasti merkitty:
päivämääräleimaus, tuotenumero, hinta, tuoteseloste, yrityksen logo, yhteystiedot, käyttöohje, kierrätysmerkit, EAN-koodi, valokennomerkki ja saatu tekstiä kolmelle tai useammalle riville, joilla kullakin rivillä pituutta vaikka 430 mm ja tekstikorkeutta 5 mm – 30 mm ( yksirivisenä korkeus max 100 mm) merkkeinä tai numeroina. Puulaatikon merkintä sujuu hienosti laatikon kulkiessa linjastolla. Metallin leimaaninen onnistuu tuotteen edetessä kuljettimella. Pelkkää viivaakin on myös painettu merkitsemään II-luokan tuotetta eli Universal leimaa kaikkea kuvaa tai tekstiä, joista voi tehdä kumisen painolaatan teidän omasta originaalistanne.
Kun tulee yllättävä tarve, että leimalaitetta tarvitaan jossakin muualla, vaikkapa tilapäisesti, niin tämä tehdasleimasin irtoaa hetkessä kahdella mutterilla ja voidaan siirtää toiselle linjalle ja uuteen toimintaan. Se toimii välittömästi ilman sähköä tai paineilmaa – monipuolinen. Esimerkiksi kierrätysmerkin kalvomerkintä pakkauskoneessanne muuttuukin kätevästi kartonkien leimaaamiseksi kuljetushihnalla. Painat vain uudet tiedot urakumilaatoilla tai -kirjaimilla tekstirummulle. Kätevää ja helppoa!

Made in USA

Laite on Made in USA. Patentoitu. Painava, metalliseoksinen hienomekaaninen merkintälaite – rullakoodari. Näitä on maailmalla eri tehtaissa kymmeniätuhansia kappaleita. Tämä tehdasleimasin ei tarvitse sähköä eikä paineilmaa, ei digitaalista ohjauspaneelia, ei teknistä osaamista, eikä juuri huoltoakaan (huoltotyökalut ovat pehmeä hammasharja, laimea astianpesuaine ja kuusiokoloavain). Liuottavia kemikaaleja ei käytetä, joten niiden jätevesiä ei tarvitse Ekokemille toimittaa. Tukkeutuvia suuttimia ei ole ja myrkyllisiä hengitysilman terveysriskejä ei muodostu (lue: laserin tuottamat ilmassa leijuvat pienhiukkaset) eikä linjanne sotkeudu mustesuihkuprintterin ruiskimista tai valuttamista musteista. Imureita tai puhaltimia ei tarvita. Jokainen työntekijä ymmärtää heti, miten Universal tehdasleimasin pitää säätää, siirtää, kiristää tai puhdistaa. Näitä ominaisuuksia ei, jopa useita kymmeniätuhansia euroja kalliimmilta laserprinttereiltä löydy. Pitkiä toimintakatkoja ei tehtaalla synny, kun toiseen tuotteeseen siirryttäessä poistat vain edellisen tuotteen tekstilaatan, ja painat tilalle uuden tai vaihtoehtoisesti vaihdat tilalle puolessa minuutissa uuden jo valmiiksi ladotun tekstirummun. Universalilla voit suorittaa esim. kierrätysmerkin leimaamisen muovikalvolle, metallille, lasille, kumille, paperille, vahapaperille, kiilloitetulle paperille, kartongille, vanerille, puulle ja leimaus on kuiva näiden pinnalla alle 10:ssä sekunnissa.

Huoltovapaus

Huoltovapaa! Kyllä. Painava Universal merkintälaite (alkaen 3 kg) toimii “ikiliikkujana”. Siitä ei kärähdä kortti – kuten digitaalisista laitteista. Siitä ei tarvitse vaihtaa tukkeutuneita suuttimia tai vaihtaa vastuksia, kondensaattoreita, piirilevyjä jne., koska niitä ei yksinkertaisesti ole. Nämä vaihdot tuovat useille tehtaille päivittäisiä huolia, joista aiheutuu VALTAVA TAPPIO linjan seistessä vaikka tunnin (laske oman seisovan linjasi tai tuotantosi tuotto per yksi mahdollinen huolto- tai odotustunti). Mikään laitteemme osa ei rikkoudu tuosta vaan. Jos jotain “rikkoutuu”, niin ne osat vain kuluvat ajan mittaan (esim kumiset kitkarenkaat tai värinsiirtotela), jotka voi normaalilla huoltokatkolla kuka vaan hetkessä vaihtaa. Universal tuo tehtaallenne toimintavarmuutta ja edullisen, siistin ja luettavan merkinnän pakkauksenne pintaan. Ja jos totantolinjanne ei pysähdy, niin ei pysähdy myöskään Universal merkintälaite!

Kustannustehokas merkintälaite

Merkinnän yksikköhinta jää tällä laitteella todella alhaiseksi. Huomioi kustannuksia arvioidessasi: itse laitteen hinta, edullinen riittävä valumaton musterulla, olematon huolto ja paikan siivous, toimintavarmuus, ei sähkön kulutusta eikä siis tarvita sähkömiestä, asentajia tai teknikoita eikä paineilmalaitteita ja vielä värirullan riittävyys yli 500.000 merkintään sen koosta riippuen. Ja esim. logojen tai kierrätysmerkkien painojälki on taatusti selvälukuisempi, kuin pisteistä koostuvilla leimoilla. Universal on varmatoiminen tehdasleimasin, joka ei toiminnaltaan aiheuta tehtaalla toimintakatkoja – Universal leimasin on “ikiliikkuja”. Juuri tuo Universalin toimintavarmuus, pakkauslinjojen toimintakatkot, huoltojen jokapäiväisyys tai huoltomiehen viivästyminen sekä suuttimien puhdistyöt tai käytettävät kemikaalit ovat saaneet useat tehtaat siirtymään pois mustesuihkuprintteristä. Mallin-100 tekstin pituus on max. 430 mm. Jos tekstirummulle laitetaan 2 kuvalaattaa, niin toinen leimaus alkaa 225 mm kohdalla ja jos neljä, niin 112 mm välein alkaa uusi merkintä. Laattojen sijoittelulla voidaan määrittää tarkempaa leiman paikkaa kalvollanne.

Linjastolle asennettavat merkintälaitteet

Käytännöllisin ja suosituin laitteemme on Universal 100-malli – linjastolle asennettava tehdasleimasin. Sen painopinta-ala on 430 mm x 25 mm. Itse rullakoodari painaa 3 kg, ja siinä on lisäksi jousitus painamaan kohti leimattavaa pintaa. Merkintäkone asennetaan kiinteästi pakkauskoneeseen tai linjalle, sen päälle, alle tai sivulle. Leimalaite toimii tuhrimatta kaikista pallon suunnista. Se leimaa kalvoa koodeillanne kalvon ylittäessä jonkun pakkauskoneen telan, tai se leimaa kartonkeja, niiden kulkiessa linjalla. Värikiekko on koteloitu laitteen sisään pölytiiviiksi. Tämä värirulla antaa vain kevyen väripinnan värinsiirtotelalle (ikäänkuin offset-systeemissä), ja tämä tela vuorostaan kosteuttaa tuolla värillä urakumilaatan, joka jättää, pyöriessään tekstirummulla sekä kalvon kohdatessaan, kuvalaatan tekstin merkittävälle materiaalillenne. Kaikki liikkuvat osat ovat koteloituna rullakoodarin sisään, paitsi itse tekstirumpu. Merkintälaite saa pyörimisvoimansa kitkan avulla pakkauskoneessa etenevältä kalvoltanne tai linjalla liikkuvalta kartongilta. Tekstirummun kummallakin sivulla on tähän voimansiirtoon kitkarenkaat. Painovärejä on saatavana musta, valkoinen, vihreä, sininen ja punainen, joista musta on 95%:sti yleisin.

 

Merkintälaite linjastolle mallisto:

 • Malli-100 painopinta-ala   25 mm x 430 mm, paino   3,1 kg
 • Malli-200 painopinta-ala   50 mm x 430 mm, paino   5,1 kg
 • Malli-400 painopinta-ala 100 mm x 430 mm, paino 10,0 kg
 • Malli-400B painopinta-ala 100 mm x 950 mm, paino 16 kg

Laitteistoon voidaan, niin halutessanne, lisälaitteena toimittaa tekstirummun lähtöasemaansa palauttava mekanismi, joka mahdollistaa leiman alkavan aina samasta paikasta.

Käsileimasin liikkuvaan käyttöön

Universal valmistaa myös käsileimasimia, samalla periaatteella toimivia, ei-imeville pinnoille (muovikalvon tai metallin leimaamiseen) tai imeville pinnoille (kartonki paperi puu, vaneri). Pehmeällä käteen sopivalla kahvalla varustettuja. Nämä käsileimasimet ovat käteviä esimerkiksi varastoissa tai lähettämöissä tai paikoissa, joissa automaattinen merkintä ei ole mahdollinen. Lähtevät paketit tai metallitangot voidaan koodata ja eritelllä toisistaan leimasimella, tai niihin voidaan merkitä joku tarpeellinen tieto vastaanottajalle. Inventoimisessa niille on myös käyttöä. Heinäpaalien merkintä pelloilla käsileimasimella on yksinkertaista, ja eri lohkojen heinäpaalit saavat kylkeensä oman lohkonumeronsa tai -nimensä sekä “tuoteselosteensa”. Ei tarvitse kirjoittaa, ja sen tekstin voi pyörittää vaikka koko paalin ympäri. Lasten leikkiä! Pienimmän käsileimasimen painopinta-ala on 230 mm x 25 mm. Sen käsileimasimen paino on alle kilon ja on valmistettu lentokoneteollisuuden käyttämästä alumiiniseoksesta. Akselit ovat laakeroidut. Painovärinä on musta. Merkintä on kuiva seitsemässä sekunnissa. Suurempiakin laitteita löytyy käsikäyttöön. Oheinen video on Universal mallista 100 muutettuna käsileimasimeksi. Merkittävät tiedot vaihdetaan kumisilla useampirivisillä urakumilaatoilla tai irtokirjaimilla, joita löytyy ABC-sarjoina.

Mitä universal merkintälaitteella ei pysty tekemään

Mistä Universal merkintälaitteet eivät suoriudu: Niillä ei voi merkitä vaihtuvaa kellonaikaa, eikä jokaisen merkinnän jälkeen etenevää numerosarjaa. Tarkalleen määrättyä leiman paikkaa ei myöskään voida luvata, mutta sille voi varata paketin reunasta kujan, jossa se varmasti löytyy. Universal leimasimiin saa kyllä lisälaitteen, joka aloittaa pyörimisen aina alusta, lähtöasennostaan. Näin itse kuvalaatan paikan sijoittamisella tekstirummun uritukseen pystytään määrittelemään, mihin kohtaan pituussuunnassa merkintä tulee. Leiman paikka leveyssuunnassa kalvollanne tai sen korkeuspaikka kartongillanne on aina sama, ja säätyy leimalaitetta siirtämällä kiinnitysakselissaan. Jos paikka pitää tarkalleen määrittää, niin vaatii se myös leimalaitteen nostamista irti pyörimistä suorittavalta kitkapinnalta ja tekstirummun palautusmekanismin, siis vaikka ohjattua pneumaattista sylinteriä tekemään tuo nosto, jona aikana merkintälaitteen tekstirumpu pyörähtää lähtöasentoonsa ja palautuu aloittamaan uutta merkintää.

Universal kalvoprinteri on turvallinen ja ekologinen valinta, jolla pienellä teolla voi osoittaa oman toiminnankin vastuullisuutta kuluttajille.

Tuotekuvat

Merkintälaitteen valitseminen

Merkintälaitteen valintaan vaikuttavat useat tekijät.  Merkintälaittteen valitsija voi esimerkiksi miettiä:
onko tärkeätä, että:

 

 • tehtaalle ei tule tuotantokatkoja digitaalisen merkkarin toiminnan pettäessä
 • merkintälaite tekee selvän ja luettavan merkinnän, vai riittääkö pisteistä koottu numero, josta numerosta voi joskus puuttua pisteitä suuttimien tukkeutumisen takia
 • linjaa tai pakkauskonetta ei tarvitse puhdistuskemikaaleilla valuneista tai ohiroiskuneista musteista puhdistaa ja pesuvesiä ei tarvitse Ekokemille toimittaa
 • laite toimii mahdollisimman pienellä huollolla, ilman teknistä tietotaitoa vaativaa huoltomiestä
 • jokainen linjan ympärillä työskentelevä henkilö osaa vaihtaa leimatekstin, osaa asemoida merkinnän paikan, osaa selventää painetun leimajäljen hammasharjalla ja astianpesuaineella
 • vältetyillä tehtaan seisonta- ja huoltokatkojen aiheuttamalla hinnalla tai vältetyillä huoltomiesten kustannuksilla, merkintälaite maksaa itse itsensä takaisin hyvin lyhyessä ajassa
 • merkintälaite toimii täysin ilman suuttimia, sähköä, paineilmaa, hydrauliikkaa, kaasuja, digitaalisia ohjaimia, ja silti tekee selvemmän merkinnän kuin mustesuihkukirjoitin
 • siisti ja luettava pakkausmerkintä on tehtaallenne edustava “käyntikortti”
 • kuluttajalle selvälukuinen pakkausmerkintä on tärkeä
 • merkintälaite kestää ja toimii vuodesta toiseen, eikä sitä tarvitse rikkoutumisen takia mennä viimeisen innovaation mukaiseksi vaihtamaan
 • laite on kierrätettävää materiaalia
 • merkintälaite on toimiva, tehokas, edullinen ja vieläpä ympäristöystävällinen käyttää
Valinta on useasti vaikea. Mielestämme asiakas on aina oikeassa omissa valinnoissaan. Universal kuitenkin tarjoaa harkittavaksenne, valtavaan markkinoiden merkintälaitevalikoimaan, jo kymmeniä tuhansia kappaleita valmistettujen merkintälaitteiden voimalla luotettavan ja jo yli 50 vuotta kehitetyn ja toimineen vaihtoehdon, jolla on omat vahvat ja mahtavat etunsa, edullista hintaakaan unohtamatta.

Pyydä tarjous tai ota yhteyttä!

Ota yhteyttä